Петима шампиони за Евротрамп и трима в националния отбор
Петима шампиони за Евротрамп и трима в националния отбор / netinfo

Отборът по батут на „Евротрамп"- Кюстендил спечели 5 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала от Първия етап на Държавното първенство по скокове на батут. Шампионатът се проведе в Габрово.
Яна Николова спечели златен медал и е републикански шампион в индивидуалната надпревара, при 11-12 годишните. Златен медал за Яна и в синхрона заедно с Петя Дончева от Стара Загора и един бронзов медал на Двоен мини батут.
В същата възрастова група при момчетата, Кристиян Петров заслужи сребърното отличие на голям батут и заедно с по- малкият си съотборник Еманоил Валентинов спечелиха сребърните медали в синхроните при момчетата.

Петима шампиони за "Евротрамп" и трима в националния отбор
netinfo

Еманоил Валентинов е републикански шампион, във възрастова група 9-10 години и освен златния медал и среброто в синхроните, той се окичи с бронз в Двойния мини батут. Симеона Райчова и Денислава Георгиева се класираха трети в синхронната надпревара, в същата възрастова група. В индивидуалната, Симеона е седма, а Денислава шеста в класирането.

Петима шампиони за "Евротрамп" и трима в националния отбор
netinfo

Симеон Стоименов донесе златен медал за клуба състезавайки се на Двоен мини батут, при 13-14 годишните. Надя Христова е шеста в същата възраст, при девойките.
При девойки старша възраст /13-14/, Кристияна Кръстева се класира втора в индивидуалната надпревара на голям батут, а заедно с по-голямата си съотборничка от националния отбор - Ивет Атанасова / Ст. Загора /, заслужиха златото в синхрона, при 15-16 годишните. В края на юни, Кристияна пътува с националния отбор за Швейцария, за да вземе участие в кръг от Световната купа.

Петима шампиони за "Евротрамп" и трима в националния отбор
netinfo

Петима шампиони за "Евротрамп" и трима в националния отбор
netinfo

Михаил Стоименов се състезава само на Двоен мини батут, при 11-12 годишните и се класира на шесто място. Драгомир Ненов е финалист при деца до 8 години.
Много добро представяне и за най-малките дебютанти на клуба. Николета Митова, Светлин Георгиев, Георги Пангев и Йоана Кръстева . Въпреки голямата конкуренция Георги и Йоана дори успяха да се класират за финалната надпревара .

Петима шампиони за "Евротрамп" и трима в националния отбор
netinfo

"Децата ме изненадаха приятно с представянето си. Въпреки, че имахме много състезатели, които в последните месеци бяха концентрирани в подготовката си в училище за изпитите по външно оценяване, но те се мобилизираха и дадоха всичко от себе си на първенството. Доволен съм от класирането на всеки състезател. Нашите батутисти показаха класа, спортна психика, борбеност и добра подготовка", коментира треньорът Асен Стоицов.
"Евротрамп извоюва своето място в класиранията. Показахме, че кюстендилската школа е на едно много добро ниво и от тук нататък винаги ще има поне един наш състезател на почетната стълбичка. Много сме щастливи, че в проекто състава на националния отбор по батут, за участие в Световното първенство в Дайтона Бийч, Флорида през есента, са включени трима наши състезатели- Кристияна Кръстева, Яна Николова и Кристиян Петров. Предстои им подготовката в лагерите на Националния отбор и се надяваме, че те ще успеят да защитят доверието към тях, ще покажат добри резултати в контролните състезания и ще се радваме да представят България по най-добрия начин на Световното в САЩ", сподели председателят на клуба Иво Кръстев.

Петима шампиони за "Евротрамп" и трима в националния отбор
netinfo

Отбор „Евротрамп", състезателите, треньорите и родителите изказват благодарности на г-н Васил Шишков, който помага финансово и морално на клуба. Васил Шишков е един от първите състезатели по скокове на батут в града ни и в недалечното минало е печелил много медали и златни отличия за кюстендилската школ,а от държавни и международни състезания. "Радваме се, че има хора с толкова добри сърца сред нас и ни помагат", коментира по този повод Ангелина Богословова, другият треньор в клуба, която съдийства на някои от дисциплините в състезанието.