Паунов с подкрепа от Австрия и фондация Конрад Аденауер
Паунов с подкрепа от Австрия и фондация Конрад Аденауер / netinfo
Кметът на Кюстендил и кандидат за председател на СДС Петър Паунов днес се срещна с представители на Австрийската народна партия. Той участва в разговорите между Асоциацията на българските градове и региони и делегация от Австрия. В срещата участваха изпълнителният директор на асоциацията Ергин Емин и зам.-председателят на контролния съвет Боян Хитров.

На срещата Петър Паунов представи проекта си за регионализация на усвояването на европейските фондове. Още при кандидатирането си за лидер на СДС, той предложи да се съкрати администрацията, назначена да контролира и разпределя парите от ЕС, и администрирането на средствата да се даде на регионите – там, където се осъществяват конкретните проекти.

Кметът на Кюстендил мотивира и предложенията си за антикризисни мерки, които общините трябва да предприемат, без да чакат решения и действия от централната власт. Паунов предлага да се направи както на регионално, така и на национално ниво „профил на очакваните щети от кризата" и обществото да бъде информирано от властите кои са секторите, които ще пострадат от кризата, кои са районите и професионалните групи, които ще бъдат засегнати.

Кандидат-лидерът на СДС предложи още спешно да се инвестират средства в защита на пазара на труда, в преквалификация на хората, които ще останат без работа, както и в инфраструктура, образование и сигурност.