Община Дупница избира охранители
Община Дупница избира охранители / Маргарита Петрова, архив

Фирми от София и Русе участват в процедурата за извършване на физическа, невъоръжена охрана в обекти общинска собственост на територията на Община Дупница. Документи са купили 5-ма кандидати, 3-ма обаче са внесли оферти, съобщи зам.- кметът Крум Милев, който е председател и на конкурсната комисия.

Три са обособените позиции - в първата е включен и парк „Рила", а охраната ще бъде целогодишна и денонощна. Нощна охрана пък трябва да се осигури в централна градска част, включително и районите на Младежки дом и Спортна зала, и общежитието на бившия Учителски институт. Сред обектите във втората позиция за физическа охрана и СОТ са- автогара, гробищен парк, стадион „Бончук", местността „Злево", сградите в м. "Таушаница", детския лагер в м. "Марков камък", градската градина.

Други обекти, които също са част от обществената поръчка и са обособени в третата позиция, където охраната ще се осъществява чрез сигнално-охранителна техника са- къщите- музеи, общинска администрация и кметствата в общината.

В понеделник ще бъде разгледана техническата част на офертите, а след това предстои да бъдат отворени и ценовите предложения.

Зам.- кметът Крум Милев обясни, че някои от кандидатите са подали документи само за една или две позиции. Общата стойност на обществената поръчка за трите позиции е около 280 000 лв.