Съдът в Кюстендил отхвърли жалбите на двама кметове на села в община Бобов дол срещу размера на заплатите им
Съдът в Кюстендил отхвърли жалбите на двама кметове на села в община Бобов дол срещу размера на заплатите им / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил
20 000 лв. ще инвестира община Бобов дол в Големо село. Решението беше взето на заседание на ОбС в града. Предложението беше на кмета на общината Елза Величкова, която е провела среща с жителите на населеното място, които вече обявиха, че искат да преминат към територията на община Дупница и събраха подписка за свикване на референдум. 
От общината смятат да предприемат ремонтни дейности в Големо село – изграждане на отводнителна канализация на улица при Могилите, основен ремонт на улицата при бившата жп гара, прокарване и разширяване на улица в селото, монтиране на улично осветление, както и изграждане на отводнителна канавка при автобусната спирка на главната улица пред кметството.
С решение на местният парламент, временно от експлоатация бяха изведени два язовира- в Мали Върбовник и в Паничарево, а целта е да се предотвратят инциденти. Те ще бъдат изведени от експлоатация до привеждането им в състояние, отговарящо на техническите норми.
 
Дарик- Кюстендил