Над 2400 души от Кюстендил с право на над 25 кг. продукти от ЕС
Над 2400 души от Кюстендил с право на над 25 кг. продукти от ЕС / Влади Владимиров

Над 100 души от Кюстендил получиха продуктите от третия транш на интервенционните запаси на ЕС. Право на помощта имат 2202 кюстендилци, които са получили ваучери за отопление през миналия сезон, както и 203 неосигурени майки.

Раздаването на продуктите от БЧК и доброволци от двата пенсионерски клуба в града продължава по график, като днес са бенефициентите, на които личното име започва с буквите- Г, Д, Е и Ж.

"За съжаление хората идват неподготвени за голямото количество продукти, общо 25,220 кг. Не си носят подходящи чанти. Ние не връщаме никои, подготвили сме и определен брой кашони, а да помогнем. До момента няма оплаквания от качеството на продуктите", коментира за Дарик Марияна Йосева от БЧК-Кюстендил.

Над 2400 души от Кюстендил с право на над 25 кг. продукти от ЕС
netinfo

Хора от опашката негодуваха пред Дарик само от консервите от лозови сърми. "Те са с повече лимонена киселина, защото трайността им е до 2015 г. Домакини споделят, че първо изцеждат водата, изплакват и затоплят в тава с олио, като надупчват сармите и сервират накрая с кисело мляко", допълни Йосева.