Молби за помощ за първокласник се приемат до 30.09
Молби за помощ за първокласник се приемат до 30.09 / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

До края на септември ще продължи приемът на документи за еднократна целева помощ за първокласниците. До момента декларации са подали 323 родители, съобщиха от дирекция „Социално подпомагане"- Дупница. 278 са молбите от Дупница, 45 на родители от Сапарева баня.
Помощта е в размер на 250 лв. и право да я получат имат семейства, чиито деца са записани в първи клас и средномесечният доход на член от семейството, за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията, е по-нисък или равен на 350 лв.
Парите се изплащат в следващия месец, което означава, че ако сте подали документи през август ще получите парите този месец, а ако са подадени септември, то плащането ще стане през октомври, обясниха от дирекция „Социално подпомагане" в Дупница. След промяна в Закона за семейната помощ за деца, от тази година е задължително 5- годишните да посещават предучилищна група. В противен случай семействата ще загубят месечната помощ от 35 лв.
До 31 октомври е срока, в който родителите трябва да представят бележка, че детето им е записано в предучилищна група. Помощта ще се спира и при повече от 3 неизвинени отсъствия на детето.