Мартин Димитров стана шампион на България на 400 м./ пр.
Мартин Димитров стана шампион на България на 400 м./ пр. / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Кюстендилският лекоатлет Мартин Димитров от "Пауталия" стана републикански шампион на 400 метра с препятствия, на Държавното първенство за юноши и девойки младша възраст. Възпитаникът на треньора Владимир Табаков пробяга дистанцията за 56, 54 сек., като изпревари категорично съперниците си на финала. Вторият в класирането Мартин Илиев от "Химик"- Костинброд финишира за време 57, 95 сек.
За загрявка, Мартин Димитров бяга и на спринта от 100 метра, който бе в първия ден на шампионата. В сериите той постигна време 11, 39 сек и се класира за финала с трети по сила резултат. Във финалното бягане даде по- слабо време- 11, 53 сек и завърши 4- ти. Победителят Марио Янев от АК "Джордан" даде време- 11, 28 сек.
"Много съм доволен от Мартин, защото закъсняхме с подготовката, след като той претърпя операция на менискус. Върна се на пистата през февруари, а за неговата дисциплина няма много състезания и това пречи за топ резултати", коментира пред Дарик Табаков.
Много добър дебют за Румена Никова от СКЛА "Цвети Кирилова", с треньор Владимир Табаков. Момичето, което 2 години по- малко от съперничките си завърши с 11- то време на 400 метра с препятствия. Румена е племенничка на Цвети Кирилова.

Кирилова ще се бори за отличия с възпитаничките си Никол Стамболийска и Юлияна Димитрова при девойките старша възраст.