Кюстендилец усети духа на Олимпийските игри
Кюстендилец усети духа на Олимпийските игри / Анатоли Бачовски

Директорът на детско-юношеската школа на ФК "Велбъжд" Анатоли Бачовски вече опита пистите за Олимпийските игри във Ванкувър, Канада.

Кюстендилец усети духа на Олимпийските игри
netinfo

Кюстендилецът ще бъде на 14 февруари на деня на България на Олимпийските игри, като заедно със съпругата си ще развее там българския трибагреник.

Анатоли Бачовски ще бъде и наш фоторепортер на игрите. През тази седмица той е при приятели в Сиатъл, САЩ.

Ванкувър е най-доброто място за живеене в света, сочи проучване на Economist Intelligence Unit /EIU/, цитирано от ВВС. 127 града влизат в класацията, която се определя по критерии като безопасност, инфраструктура и наличие на стоки и услуги.

Населението на града е приблизително 611 000 души (2007). Ако се смятат всички предградия (над 20), които влизат в агломерацията Голям Ванкувър (Metro Vancouver), населението надминава 2 милиона жители.

Кюстендилец усети духа на Олимпийските игри
netinfo

Президентът на Република България Георги Първанов официално изпрати делегацията ни за 21-те Зимни олимпийски игри. На церемония в на бул. "Дондуков"2 държавният глава пожела добро класиране на 18-те родни участници и олимпийското аташе Екатерина Дафовска, въпреки че не сме като скандинавските страни, където децата се раждат на ски. Първанов връчи трикольора на председателя на БОК Стефка Костадинова, а тя от своя страна го предаде на сноубордистката Александра Жекова, която ще бъде знаменосец на страната ни.