Кубрат и Тервел Пулеви на рожден ден на Кубрат Панев
Кубрат и Тервел Пулеви на рожден ден на Кубрат Панев / Личен архив

Братята Кубрат и Тервел Пулеви бяха специални гости на 70- годишнина на Кубрат Панев. Кубран Панев е от село Соволяно, където преди дни заработи социална трапезария за 25 души, финансирана от него. От дълги години той живее в Германия и помага на Кубрат Пулев, който провежда част от подготовката си в страната.

На тържеството присъстваха синовете и дъщерята на юбиляра, както и всички негови роднини от Соволяно. Събитието важи и неговата братовчедка, известна също с благотворителната си дейност- Лили Шмидт. Сред гостите бе зам.- председателят на ОС, адвокат Мая Шишкова със семейството си.

Двамата боксьори се снимаха с всички пожелали за спомен, като не отказаха и нито един автограф.

Кубрат Пулев защити европейската си титла и пояса на Международната боксова федерация, като записа най-голямата победа в своята кариера, с нокаут в 11-тия рунд, над гиганта Александър Устинов. За Кобрата това е 17-а победа от 17 мача като професионалист, а 9 от тях дойдоха след нокаут. С този успех Пулев оглави ранглистата на Международната боксова федерация и си осигури възможността за сблъсък с Владимир Кличко през 2013 година.

Кубрат Пулев е европейски шампион по бокс в Ливърпул през 2008 г., в категория над 91 кг. Става носител на Интерконтиненталната титла в тежка категория през 2011 година.

Тервел Пулев спечели бронзово отличие от Олимпийските игри в Лондон, в категория 91 кг. Той е европейски вицешампион от първенството в Москва през 2010 г. През същата година се класира на второ място на европейска купа в Харков, Украйна.