/ iStock/Getty Images
42 доброволци  дариха кръв за 14-годишната Габриела Васева от Дупница, която падна от 5-ия етаж на жилищна сграда, съобщи пресцентърът на Областната администрация в Кюстендил.

Кръводарителската кампания се проведе в заседателната зала на Общински съвет-Дупница, където бе позиционирана подвижна лаборатория на отделението по трансфузионна хематология към кюстендилската болница „Д-р Н. Василев”. 

В Дупница организират кръводарителска акция в помощ на 14-годишно момиче

Трима са помогнали на пострадалото момиче, дарявайки в кръвните центрове в Благоевград и Кюстендил, останалите 39 са дарили кръв в подвижната лаборатория. 

Акцията бе инициирана от областния управител Катя Димитрова, която на място благодари на екипа на Кръвен център-Кюстендил и доброволците, както и на Община Дупница.

Благодарност за проявените отзивчивост и добрина изказват и близките на Габи. След инцидента на 29 юни, тя бе транспортирана в УМБАЛСМ „Пирогов”, където вчера е извършена първата операция.

Кръвта е необходима за евентуални следващи операции. Неоползотвореното количество ще послужи за спасяването и лечението на други нуждаещи се.
БТА