Кметът Янев отговори на Попов и Стойнев
Кметът Янев отговори на Попов и Стойнев / netinfo

Обектът на пл. "Свобода" е преместваема конструкция и не са унищожени зелените площи. Това отговори кметът Атанас Янев по време на сесията на ОС, на питанията на двамата съветници Методи Стойнев и Милен Попов. Изпълнител на обекта е ЕТ „Иван Стойчев", а ако до края на юли не бъде поставен ще бъдат предприети мерки - обясни Янев, като подчерта, че обектът не е строеж, а преместваемо съоражение.

Двамата съветници обаче държат на мнението си, че 30 см. плоча от подложен бетон и мощна стоманена конструкция не се вписват в преместваемите обекти.

Кметът не отговори на второто питане на съветниците, за това кои застрахователни дружества са застраховали общинското имущество.

Във връзка с питанията на двамата съветници, Янев поиска промяна в Правилника за работа на Общински съвет, тъй като се налагало да отговаря в кратки срокове на „пожарни питания".

Всички докладни за отдаване под наем на терени в града и по селата бяха приети. Съветницте преобразуваха и три имота в парк „Рила" от публична общинска в частна общинска собственост. Против бяха само Милен Попов и Методи Стойнев.