Йордан Шишков остава начело на офицерите и сержантите от резерва
Йордан Шишков остава начело на офицерите и сержантите от резерва / Иво Кирилов, Дарик радио

Досегашният председател на областната структура на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва полк. Йордан Шишков бе преизбран на поста за 4- ти мандат. Отчетно- изборното събрание на съюза се проведе в читалище "Братство" в Кюстендил. Сред гостите бяха областният управител Владислав Стойков, председателят на Общински съвет- Кюстендил Иван Андонов и зам.- кметът Виктор Янев.

На 7- та областна конференция бе отчетен периода от последните 4 години.

"С радост мога да кажа, че организацията ни се подмладява. Освен това структурите на съюза в Кюстендил и Дупница са сред най- добре работещите в страната. Младите хора идват с интерес при нас. През последните години важни бяха честванията на 100- годишните юбилей от Балканската война, както и от създаването на Съюза на Подофицерите в България. Разбира се през този период работихме за възстановяването на много от войнишките паметници в областта", заяви Йордан Шишков. Той обяви, че през 2013 г. съюза ще наблегне на работата с младите, както и ще продължи работата по паметниците.

Йордан Шишков остава начело на офицерите и сержантите от резерва
netinfo

През тази година, част от националните чествания по повод Междусъюзническата война ще се проведат в Кюстендил. Към момента членове на областната структура на Съюза на офицерите и сержантите от запаса са 997 души.

Гости на конференцията бяха бившият началник на Генералния щаб на Българската армия, а сега областен председател на софийската организация на СОСЗР ген. Златан Стойков и ген. Илия Николоски, от Съюза на резервистите от Македония.

Йордан Шишков остава начело на офицерите и сержантите от резерва
netinfo