Играят Принцът на 1 юни , със събраните средства учениците ще пътуват до Русе
Играят Принцът на 1 юни , със събраните средства учениците ще пътуват до Русе / Дарик радио,архив

Постановката „Принцът" ще бъде играна на 1 юни в общински драматичен театър Кюстендил. Със събраните средства от продажба на билети учениците ще финансират пътуването си до Русе.Те са първата театрална трупа от Кюстендил поканена за участие в престижния фестивал.В трупата участват учениците от Езикова гимназия „Д-р Петър Берон"- Кюстендил: Ерик Костадинов, Кристияна Генова, Денислав Георгиев, Магдалена Янчева, Анастасия Мелникова, Михаил Иванов, Добрислав Стоянов, Мартин Георгиев и Станислава Ризова.
„Принцът" е написан от ученичката Станислава Ризова
„Това е една по- различна нова и модерна версия на Пепеляшка. Този път акцентът пада на Принца. Идеята дойде от това, че искахме да направим нещо познато и нещо, което ще представим по различен начин. Любопитното е , че всеки от нас играе роля, която е коренно различна от него и е изключително интересно да пресъздаваме черти като завист, злоба", коментираха учениците.
Те благодариха на всички фирми, които вече им помагат със средства. Около 3 000 лв. им трябват за пътуването да Русе и престоят им там.