Дупничани с увреждания на протест, нямат достъп до редица обществени сгради
Дупничани с увреждания на протест, нямат достъп до редица обществени сгради / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Хората в неравностойно положение в Дупница нямат достъп до голяма част от обществените сгради в града. Внасят подписка преди година, но резултат няма. Внасят нова преди няколко дни с надеждата, че поне този път ще бъдат чути и институциите, които имат отношение ще вземат необходимите мерки.
"Какво искат хората с увреждане? Същото, което и здравите - нормален достъп до сгради и услуги. Някои за момент ти обръща внимание и после нищо", сподели Цветанка Кирилова, която се чувства дискриминирана.
Местата, до които нямат достъп хората с увреждания не са едно и две - театър, поща, сградата на „Социално подпомагане", „Бюро по труда", стадион „Бончук" са част от тях. На някои места има рампи, но те са високи и всъщност от тях няма полза, допълва Цветанка Кирилова.
На 18 октомври, в 13.30 часа тя, както и още няколко десетки нейни приятели ще протестират пред сградата на театъра в Дупница. В същия ден там са предвидени редица мероприятия.
Хората в неравностойно положение не искат да бъдат дискриминирани и ще отстояват правото си на нормален достъп до обществени сгради.