Дупница прие бюджета, запази цената на водата засега
Дупница прие бюджета, запази цената на водата засега / netinfo

  Съветниците от ОбС в Дупница приеха проекта за бюджет за 2009 г. , чийто размер е 28 756 621 лв. Против проектобюджета гласуваха само Първан Дангов от БСП и двамата съветници от "Атака" Методи Стойнев и Милен Попов.

  Бившият кмет Първан Дангов предложи средствата, заделени за парк "Рила" да бъдат пренасочени за ремонт на училищата в общината, но предложението му не се прие. Допълнителни предложения бяха направени и за изграждането на път между селата Самораново и Бистрица, от Асен Башленски. Иван Ибришимов пък предложи първите постъпления от инвестиции със социална насоченост да бъдат вложени в създаването на столова и музикална зала в ОУ "Евлоги Георгиев".

  Предложението за повишаване на цената на водата не бе обсъждано на днешната сесия.  По искане на председателя на ОбС Явор Тодоров докладната ще бъде доработена в постоянните комисии при местния парламент и предложена за гласуване на следваща сесия.

  Съветниците приеха и предложението за създаване на ново дружество предвид инвестиционните намерения за изграждане на фотоволтаична централа.