/ iStock/Getty Images
Рецидивист е предаден на съд за пласиране на дрога на различни места в област Кюстендил.

42-годишният мъж е многократно осъждан. След изтърпяване на последното наказание преди четири години за разпространение на наркотични вещества и участие в организирана престъпна група, той отново станал известен дилър на дрога в Кюстендил. Мъжът бил търсен от много наркозависими лица, сред които били и свидетели с тайна самоличност.

В началото на февруари 2020 г., след разговор чрез социалната мрежа, близо до обществена чешма в с. Невестино, област Кюстендил, обвиняемият продал амфетамин и екстази. След като се разделили, купувачът бил спрян за проверка от полицейски служители в Бобошево, но направил опит да избяга. След задържането си признал за закупуването на дрогата от дилъра.

Задържаха дилър и клиенти в момент на покупко-продажба на наркотици (СНИМКИ)

Обвиняемият държал наркотиците в необитаем имот в местността „Саманли баир“ до Кюстендил. Мъжът разпределил дрогата и я сложил на различни места в имота. След постъпила информация, полицейските служители извършили оглед и иззели марихуана и екстази.

На 10 юли миналата година обвиняемият продал доза амфетамин на непълнолетно момиче пред сградата на едно от основите училища в Кюстендил. Мястото на сделката и поведението на участниците й били наблюдавани от полицаите. Първоначално ученичката признала за закупената дрога, но впоследствие дала съвсем различни обяснения.

След проведено досъдебно производство по делото обвиняемият е бил предаден на съд, оставен е за постоянно в ареста.

Престъпното деяние е било извършено при условията на опасен рецидив.

Предстои насрочване на разпоредително заседание.
 

 
Прокуратура