Детско отделение в ремонт. Няма детска смъртност в неонатологията
Детско отделение в ремонт. Няма детска смъртност в неонатологията / netinfo

Първият етаж от детско отделение в болницата в Кюстендил е в основен ремонт. Той трябва да приключи до края на месеца, след което започва ремонта и на втория етаж на отделението. За целта от Министерство на здравеопазването са отпуснати 400 000 лв.

"Където има възможност правим и баня, и тоалетна към стаите. Ремонтираме и всички санитарни възли в болницата, които досега не бяхме успели. Санирането на сградата приключи", каза за Дарик изп. директор на МБАЛ "д-р Никола Василиев" д-р Михаил Зортев.

Благодарение на дарената от Българската коледа важна апаратура, няма детска смъртност в неонатологичното отделение през тази година. Спасени са две бебета родени в шестия месец, допълни д-р Зортев.

След успешно преминали изпитания е лицензиран и новия скенер, за който бяха инвестирани 700 000 лв. Той е единствен по рода си в Югозападна България.

Болницата кандидатства за разрешително в министреството за разкриване на две легла за детска психиатрия. Лечебното заведение е и база за специализация и практическо обучение на лекари по няколко дисциплини.