ДАНО предлага мерки за възстановяване на българската икономика и земеделие
ДАНО предлага мерки за възстановяване на българската икономика и земеделие / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Възстановяване на българската икономика е основна  цел на ПП ДАНО- Демократична алтернатива за национално обединение. Водач на листата за 10- ти Многомандатен избирателен район- Кюстендил е Димитър Чукарски. Той бе депутат от региона и в 41- то Народно събрание.

Втори в листата е общинският съветник в Дупница Вергил Кацов, а трети е общинският съветник от Кюстендил Асен Динчев. Четвърта в листата е зам.- председателят на ОС- Бобошево Гергана Виделова, а пети е представителят на младежите Атанас Атанасов от Рила.

Партия ДАНО се явява за първи път на избори. Тя е регистрирана на 8- ми март тази година. "Това е трудно решение, да тръгнем като нова партия, сами на избори. Нашата цел е да започнем да изграждаме политическа формация, която да има сериозно участие в политическия живот в следващите години", заяви Димитър Чукарски. Партията има регистрирани листи във всичките 31 избирателни района.

ДАНО излиза с Програма 10+, в която на първо място е възстановяването на българската икономика. "Без това няма как да се създават работни места, да се правят социални програми, няма как хората да бъдат мотивирани да раждат деца, няма как да се финансира и най- важното, според мен- българското образование, което изгражда капитала ни за утрешния ден. Успоредно с това, не трябва да се пренебрегва проблема- здравеопазване. Тук,  не толкова проблема е свързан с липсата на финансиране, а с безбройните варианти за източването на тези средства. Партия ДАНО е за възстановяването на традиционните български отрасли- земеделие и преработвателната промишленост", заяви при откриването на кампанията водачът на листата Димитър Чукарски.

Кандидатите на ДАНО- Кюстендил заявиха: Ние тръгваме с предложения към хората, да чуят, че нас ни има и предлагаме решения, различни от досегашните. Различното е, че ние не искаме да се залага на популизма и на чистата емоция. Ние искаме емоцията да бъде обоснована от практическите решения, които се предлагат.

"Децентрализацията не трябва да спира на ниво общини, а да продължи до най- малките населени места. Имам предвид голямата зависимост на кметовете на села, дори с над 2 000 жители, които нямат бюджет и са принудени да пишат докладни дори за химикалки. Хората избират своя кмет, очакват нещо да се свърши. Той поема тежестта, а в същото време е изцяло зависим от общинския кмет", коментира вторият в листата и общински съветник в община Дупница Вергил Кацов.