Тони Костов
Тони Костов / личен архив
По повод на молбата на Тони Костов към Министерство на здравеопазването, да отпуснат средства за трансплантацията на костен мозък в чужбина, от министерството са отговорили, че за да дадат отговор по искането за формуляр S2 ще трябва Тони да се впише в служебния регистър на Изпълнителна агенция по трансплантация (ИАТ).

В коментар на фейсбук страницата – Да помогнем на Тони да пребори левкемията, пише: “Направихме консултация със специалист, който има право да включи Тони в този регистър и ни беше обяснено, че той трябва да е в България, да продължи лечението си тук и съответно да бъде направена трансплантацията тук, ако те не решат друго. Разбирате ли в какъв затворен кръг се въртим и не намираме изход......това не е вариант за Тони, защото неговият шанс за живот не е в България за съжаление. 
Това становище на МЗ не е отказ, което значи ,че не можем да получим и DMS номер но не е и "ДА". Чакахме месец за да получим този отговор, сега ще направим всичко възможно, за да включим Тони в този регистър, за да имаме някакъв шанс поне да получим финансиране. Искрено се надявам тези административни разходки по институциите и министерства да бъдат полезни, а не само губене на времето на Тони, а за тях естествен подбор!”.
 
Тони Костов е в клиника в Германия, където условията за лечение на левкемията и за извършването на трансплантацията са много по- добри, коментира пред Дарик майката Светлана Костова и Анелия Димитрова / майката на Бети, която пребори коварното заболяване /, която работи за благотворителната кампания. Трансплантацията на костен мозък на Тони Костов е планирана за месец май Германия, а в благотворителната сметка няма достатъчно средства.
 
Офертата за трансплантация е 220 000€, а по сметката на Тони има 151 000лв.

 Моля Ви, нека му помогнем!
Дарителска сметка
IBAN BG25 SOMB913010661562 01
BIC SOMBBGSF
Общинска Банка
Титуляр: Тони Тончев Костов 
PayPal anatoli.kostov@gmail.com
helpkarma.com/help/toni

Вчера бе поредната благотворителна инициатива в Кюстендил, като на площад Велбъжд бе поставена кутия. Събраната сума е 3 197,47 лв. и 20 Евро. 
 
За 6 април / събота / се организира благотворителен базар в помощ на Тони на площад Велбъжд от 10. Призивът в социалните мрежи гласи: “Който има желание да меси баници, зелници, питки или да направи торти или нещо друго ще сме благодарни! 
Можете да донесете готовите неща в петък вечер в механа Михалкова къща или направо на площада в 10ч! Ако някой може да прави коктейли или имате някоя друга идея приемаме всичко! Трябва да си помагаме, защото един човешки живот зависи само от нас!  Сумата за живата на Тони е огромна а време няма! Моля Ви нека се обединим за Тони! Благодарим Ви от сърце! 
Заедно за Тони!!!”.
 
Дарик- Кюстендил