Д- р Иван Пипонов: Проектът за Здравен център е социалистически и ще носи загуби
Д- р Иван Пипонов: Проектът за Здравен център е социалистически и ще носи загуби / Дарик- Кюстендил,архив

ДСБ не участва в игри и схеми, обяви пред Дарик председателят на партията и избран за общински съветник д-р Иван Пипонов. Като водач на листата, той влиза в новия Общински съвет, след подкрепата на 536 избиратели.

"Ние не сме доволни от резултата. ДСБ има членове и симпатизанти в Кюстендил и твърдото ядро е гласувало. Тези, които не гласуваха го направиха наказателно, не може в Кюстендил да има непрекъснато избори. Това е разточително и вредно за града В този град нещата не вървят", заяви д-р Пипонов. Според него, резултата на "Коалиция-Кюстендил" е очакван, защото и на национално и на местно ниво печелят тези, които са на власт.

От ДСБ определят нарушенията по време на вота, като предизвестени, вратичка за оспорване на резултата при неуспех.

Д-р Иван Пипонов нарече "социалистически" проекта за Здравен център. "Той ще донесе загуби за гражданите на Кюстендил и никога няма да бъде печеливш. Няма общински Здравен център, който да печели в света и едва ли ние ще сме първия случай. Изтегленият заем е вина на голяма част от съветниците и кмета, и смятам, че ще повлече след себе си загубата на големите градски имоти. Няма какво да предложим на инвеститорите, тези имоти са ипотекирани", заяви лидерът на ДСБ-Кюстендил.

Д-р Пипонов допълни, че няма световна здравна каса, която да има сключен договор с България за обслужване на пациенти.