ЦОП Св. Петка
ЦОП Св. Петка / ЦОП Св. Петка
Екипът на Центъра за обществена подкрепа "Св.Петка" в Кюстендил организира летни ателиета за своите клиенти. Лято 2017 не прави изключение, но тази година преобладаваха организираните посещения и проведените мероприятия извън центъра. “Целта е да се разнообрази ваканцията, като същевременно децата разширят знанията си и усвоят нови конструктивни модели на взаимодействие и умения за работа в група”, каза пред Дарик директорът на Центъра Мая Мицова.

Децата посетиха художествената галерия"Владимир Димитров-Майстора", където се запознаха с живота и творчеството на Майстора и разгледаха картини на млади художници. В Регионалния исторически музей те изработваха шлемове и се учиха да плетат кошници. В детския отдел на библиотеката редиха пъзел, решаваха кръстословица, гледаха филм за живота на Васил Левски.

ЦОП Св. Петка
netinfo

“Интересно беше посещението ни в Районната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението. Децата се запознаха с професията- пожарникар, разгледаха оборудването, качиха се в пожарната кола, "гасиха" пожар. Особено голямо вълнение предизвика посещението на картинг-пистата, където управляваха картинг самостоятелно или в тандем. Организирахме и арт-ателие в Дом за възрастни хора с увреждания"Ильо войвода". Заредено с много емоции беше и посещението в конна база с. Раненци, където се учихме на езда и отговорно отношение към животните”, каза още Мая Мицова.

ЦОП Св. Петка
netinfo

ЦОП Св. Петка
netinfo

ЦОП Св. Петка
netinfo

ЦОП “Св.Петка” работи безплатно с деца от 0- 18- годишна възраст, които имат направление от отдел “Закрила на детето”. Разполагат със специалисти психолози, логопед, арт- терапевт и др. Помагат на деца от аутистичния спектър или с разстройство в поведението. Извършват и обучения на кандидат осиновители и приемни семейства.
Центърът работи и превантивно с децата, като през миналата учебна година темите бяха “Агресията в училище” и Хигиената при хранене за децата в детските градини.
 
 
Дарик- Кюстендил