Бракониерски риболов вкара в ареста кюстендилец с богат боен арсенал?
Бракониерски риболов вкара в ареста кюстендилец с богат боен арсенал? / Влади Владимиров, архив

Бракониерски риболов е основната версия, по която работят от полицията, след задържането на 36- годишен мъж от Кюстендил. В дома на майка му бяха открити различни боеприпаси, сред които 400 грама "Тротил" и 3 капсул детонатора.

"Мъжът не е известен на полицията, няма регистрирани криминални прояви и за нас откритото бе изненада. Работим по няколко версии", каза за Дарик зам.- директорът на ОД МВР- Кюстендил, комисар Елиян Стамболийски.

Относно успешния нов полицейски удар срещу иманярите, Стамболийски допълни, че групата е наблюдавана от много време, като част от членовете й от Бобов дол бяха замесени и в дознанието с каменната стела.

"Новото в случая е човека от Благоевград. Той явно има по- добри познания, да сортира и оценя откритите находки. Окръжна прокуратура ще прецени вида на обвинението, но не е изключено да става дума за организирана престъпна група", коментира комисар Елиян Стамболийски.

Наблюдаващият прокурор Бисер Любенов на този етап няма да иска мярка "задържане под стража", за преподавателя от ЮЗУ и тримата бобовдолци. Един от тях Румен Кючуков има висящо досъдбено производство. Той заедно с Симеон Симеонов беше осъден с глоби от по 3 000 лв. за историята с каменната стела.