Атанас Гергинов след решението на ВАС: Има шанс за честни избори в Кюстендил
Атанас Гергинов след решението на ВАС: Има шанс за честни избори в Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Кандидатът за кмет от коалиция "За промяна" Атанас Гергинов очаква ново и по- справедливо разпределение на квотите в съставите и ръководствата на СИК в община Кюстендил. Той припомни, че на представителите на БСП и другите партии, извън коалицията около досегашния кмет да били дадени ръководствата в малките секции по селата.
"В големите секции, с над 600 избиратели нямахме представители в ръководството, като председател или секретар. Продължаваме да пишем жалби и това решение на ВАС ни дава сила, че все пак тази пелена над Кюстендил и това отхвърляне на всички жалби до момента и на предишни избори явно е приключило, така че ние ще търсим правата си до последно. В момента сме пуснали жалба за агитация на досегашния кмета от кметския кабинет в общината. Чакаме решение на ОИК и ако се наложи ще се обърнем към ЦИК, и ще стигнем отново до ВАС. По наша информация, Петър Паунов агитира от кабинета на кмета, там приема граждани и бизнес. За нас изборите придобиват друг смисъл. Има чуваемост и то на национално ниво, има пробив. Има шанс за честни избори и това ни дава още по- голяма надежда да спечелим местния вот", коментира Атанас Гергинов.

Кандидатът за кмет на коалиция "За промяна" обяви, че Македония ще получи финансиране от Световната банка за изграждане на скоростния път: Куманово- Крива Паланка, която е част от трасето София- Скопие.
"Ние залагаме на активно участие на нашите народни представители, независимо от коя политическа сила за излъчени, да помагат пред министрите да възобновим проекта за скоростно трасе Гюешево- Дупница. Да вържем тази магистрала с скоростния път в Македония, който се очаква да е готов 2019. Ние ако искаме да участваме и да усвояваме пари и от Европа, трябва да се започне писане на проекта и то още сега. Нямаме време за губене, просто се изисква много работа", заяви Атанас Гергинов.

 

Купуването и продаването на гласове и престъпление!