Актавис дарява 25 000 долара в помощ на пострадалите от наводненията
Актавис дарява 25 000 долара в помощ на пострадалите от наводненията / Дарик радио,архив

Актавис се включва в националната благотворителна кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от наводненията в Североизточна България. Компанията осъществява корпоративно дарение в размер на 25 000 щатски долара, които ще бъдат преведени по дарителската сметка на Българския червен кръст.

„Съпричастни сме с всички пострадали от това бедствие в България", казва в свое специално изявление Пол Бизаро, председател и главен изпълнителен директор на Актавис.

„Актавис е лидер на българския фармацевтичен пазар и една от най-големите световни фармацевтични компании. За нас „благотворителност", „съпричастност", „отговорност" са въпрос на утвърдена корпоративна култура. Актавис беше една от първите компании, които дариха средства за пострадалите от наводненията в Сърбия преди около месец. Удовлетворен съм, че с корпоративното ни дарение, Актавис се присъединява към общите усилия в помощ на нашите съграждани от пострадалите райони. Искрено се надявам, че примерът на Актавис ще последват и останалите фармацевтични компании у нас", споделя Илия Пашов, изпълнителен директор на Актавис ЕАД