/ iStock/Getty Images
Расте броят на положителните проби за коронавирус в област Кюстендил, съобщиха от Областния кризисен щаб в града.

За изминалото денонощие положителните проби са 132. Новозаразени лица има в общините: Дупница – 64, Кюстендил – 40, Бобов дол – 10, Сапарева баня – 6, Кочериново – 6, Бобошево – 4, по един нов случай има в общините Рила и Невестино.

Към днешна дата 58 са хоспитализираните лица в COVID отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Един от пациентите е интубиран и в критично състояние, шестима други са в по-тежко, останалите пациенти са в средно тежко състояние. В COVID отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница са настанени за лечение към този час 17 души. Всички са в тежко или средно тежко състояние. В COVID отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 23-ма души. От тях 10 са в по-тежко състояние, останалите са в средно тежко.

През изминалото денонощие има починали четирима души – две жени на 83 години и на 81 години от община Кюстендил, и двама мъже на 78 години и на 49 години от общините Дупница и Кочериново. Три от лицата са били с придружаващи заболявания.
Агенция "Фокус"