130 г. РСПБЗН Дупница
130 г. РСПБЗН Дупница / ОД МВР- Кюстендил
Оценката, която получаваме от гражданите, е изключително висока – доверието на гражданите към пожарникарите надхвърля 80 %. Благодаря ви за това, което правите, благодаря за службата, която изпълнявате. Неслучайно вашият труд е високо ценен от гражданите на Република България и когато поздравявам някой пожарникар, за мен е изключителна чест да чуя: „Служа на Република България”. Това значи, че служим и на нашите граждани. Така директорът на ГДПБЗН, Главен комисар Николай Николов поздрави служителите на РСПБЗН – Дупница, на тържествената церемония по случай 130 години от началото на пожарното дело в Дупнишка околия.
Той подчерта, че високият рейтинг за институцията е логичен и е заради служителите, защото денонощно са на разположение, отзовават се на всеки сигнал да помогнат на човек в беда. „Затова и държавата инвестира изключителни средства – повече от 3 млн. лв., за да може да предостави по-стабилни автомобили, по-сигурни лични предпазни средства, инвестира в обучение, така че да отговорят служителите на очакванията на обществото”, заяви комисар Николов и пожела на огнеборците от Дупница 2018 г. да е по-щастлива, мирна и благодатна за тях и семействата им.

РСПБЗН Дупница
ОД МВР- Кюстендил

На церемонията бяха наградени със заповед на директора на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Светослав Георгиев с обявяване на писмена похвала- началникът на РСПБЗН – Дупница, гл. инспектор Атанас Атанасов и 11 огнеборци. Гости на официалната церемония бяха и заместник- областният управител на област Кюстендил Радослава Чеканска, директорът на РДПБЗН-Кюстендил ,комисар Светослав Георгиев, директорът на ОД МВР-Кюстендил , старши комисар Елиан Стамболийски, кметът Методи Чимев, той подари на огнеборците осветена икона свети Иван Рилски.
 
Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски отслужи водосвет, всички гости служители получиха юбилеен плакет от РСПБЗН – Дупница.

РСПБЗН Дупница
ОД МВР- Кюстендил

Основите на пожарното дело в Дупнишка околия са поставени през 1887 година, от началото на 80-те години на миналия век и до днес РСПБЗН – Дупница, обслужва 3 общини – Дупница, Сапарева баня, Бобошево, с обща площ 578 кв. км и население 61 712 души. Горските територии са 194 кв. км, магистрали и еврокоридори – 42 км, магистрален газопровод – 61 км. Освен пожарогасителна дейност, държавен противопожарен контрол, на службата са възложени функции по осъществяването на аварийноспасителна дейност и оказване на първа долекарска помощ от 1997 г.
 
Дарик- Кюстендил