Започват великденските благотворителни базари в Димитровград
Започват великденските благотворителни базари в Димитровград / DarikNews, архив
Започват великденските благотворителни базари в Димитровград
52250
Започват великденските благотворителни базари в Димитровград
  • Започват великденските благотворителни базари в Димитровград

Благотворителен базар на великденски сувенири, украси и предмети на приложните занаяти ще бъде открит в 10 ч. днес на централния площад "България" в Димитровград. Базарът ще продължи още 2 дни, като по традиция е част от програмата на общинския празник "От Цветница до Великден". Организират го общината съвместно с  фондация „Подари усмивка". Със свои щандове на открито ще се включат социалното предприятие, дневните центрове за деца и възрастни с увреждания, СИП „Сръчните Алековци" от ОУ „Ал. Константинов" и доброволци към фондацията.

Събраните от базарите средства са предназначени за зрелостник от местна гимназия, който няма финансова възможност да продължи обучението си, а след като е навършил 18 г. от "Социално подпомагане" не могат да го финансират и затова се обърнаха към нас, обясни секретарят на община Димитровград Венета Стоименова. Чуйте я с още информация в звуковия файл.

В 17 часа днес на площад "България" по програмата "От Цветница до Великден" започва и концерт на „Детски и младежки център".