Връчват Купата на Кмета в България танцува
Връчват Купата на Кмета в България танцува / Дарик радио-Хасково

9 стипендии за даровити деца, осигурени от Министерството на образованието, бяха раздадени при откриването на националния фестивал "България танцува" в Димитровград. Те бяха връчени на ученици от София, Пловдив и Хасково, заели призови места във възрастовата група 15-18 г. на танцовия конкурс. Откри го официално кметът на Димитровград Иво Димов, който връчи от името на общината цветя, подаръци и купи на победителите.

Връчват Купата на Кмета в "България танцува"
netinfo

За цялостен принос в развитието на танцовото изкуство бяха отличени ръководителят на местния денс център "Галаксико" Тихомир Митев и двама негови възпитаници - Ясмин Кирилова и Ивайло Янев. Те се разделят с школата и вчера бе бенефисът им.

Връчват Купата на Кмета в "България танцува"
netinfo

Днес е последният ден от юбилейното 10-то издание на "България танцува", в което участват над 1 000 изпълнители от 25 школи в страната, на възраст от 7 до 18 години. В рамките на три дни те се състезават в три направления - класически, характерни и съвременни танци. Журито на конкурса е с председател проф. Хикмет Мехмедов. В състава са: доц. д-р Желка Табакова, д-р Диляна Никифорова, Сара Нора Кръстева и Нина Козина.

Връчват Купата на Кмета в "България танцува"
netinfo

Конкурсната програма за днес предвижда представяне на танцови формации и продукции в трите направления и различните възрастови групи. В 14 ч. ще бъде връчена и голямата награда- Купата на кмета на Община Димитровград. Тя ще е за състава с най-висок рейтинг от 3-те състезателни дни, съобщи директорът на общинския Детски и младежки център Радка Тодорова. Центърът, община Димитровград, Регионалния инспекторат по образование-Хасково и Министерство на културата са организатори на „България танцува”.