В Свиленград наградиха ученик и учител на годината
В Свиленград наградиха ученик и учител на годината / Община Свиленград

Носителят на наградата „Учител на годината” за 2015 година в Свиленград е Златка Пиперова - старши учител по химия и опазване на околната среда в СОУ  ”Д-р Петър Берон”, а Елия Стоянова от ІХ б клас, специалност Икономика и мениджмънт в ПГССИ "Христо Ботев" е носител на  приза „Ученик на годината” за 2015 г. Годишните награди за просвета на Община Свиленград бяха раздадени днес на празничен коктейл, организиран от общинската администрация.

Учителят на годината - Златка Станкова използва в работата си интерактивни методи - презентации, е-уроци, практически занимания, разработване на проекти. Осигурява активна позиция на учениците, провокира интереса им  към дисциплината и ученето като цяло, мотивира ги за постигане на високи резултати.

Деветокласничката Елия Стоянова е с успех  6.00. С подчертан афинитет към природните науки, тя успява да изяви своите знания в областта на математиката и спечели първите   места в областния кръг на олимпиадата по математика и в „Цветната олимпиада” и трето място в областното „Великденско математическо състезание”, организирано от СБМ.

На тържеството бяха представени постиженията през изминалата учебна година на 11 учители от учебни и детски заведения и на петима ученици, номинирани за наградите.