/ Община Хасково
Хасково ще е домакин на първото за 2018 г. заседание на националния детски консултативен съвет, информират от Държавната агенция за закрила на детето. От 28 леновете на Съвета на децата дискутират теми, свързани със закриването на социално-педагогическите интернати и възпитателните училища интернати, адаптацията на децата от тях в новите услуги, детското психично здраве, ролята на педaгогическите съветници, психолозите в училище и Националната телефонна линия за деца 116 111.
 
Официалното закриване на срещата е от 11.00 часа днес, в зала“Хасково“ на общината. Там членовете на Съвета на децата ще запознаят председателя на ДАЗД д-р Елеонора Лилова и кмета на Хасково Добри Беливанов със своите предложения.

Младите хора планират и кампаниите, заложени в годишната им програма: „Седмица за здравословно хранене“, „Здравословно и безопасно лято“, „Толерантност и ненасилие над деца“, „Седмица за правата на детето“, както и изпълнението на целите на Националната програма за закрила на детето за 2018 г.

Съветът на децата към ДАЗД е създаден през 2003 година с консултативна цел. В съвета членуват представители на всички области в България. Представител на област Хасково е Галина Вълчева от ПМГ “Акад. Боян Петканчин”.