ГЕРБ Хасково
ГЕРБ Хасково / Дарик радио, Хасково
Свиленград
92774
Свиленград
  • Свиленград
Кандидатът за депутат от ГЕРБ Валентин Ангелов подкрепи протеста на тютюнопроизводителите и земеделските стопани днес. Той се обяви категорично срещу дискриминацията при плащанията в бранша и призова служебните управляващи да не убиват българското производство и да ценят труда на хората на полето. Бившият пожарникар номер едно в община Свиленград се нае да гаси огъня на недоволството като призова сегашните временни управляващи да помислят за хората, които ги хранят.

„ Тук съм, за да подкрепя тези трудолюбиви хора, които с пот на челото през цялата година изкарват прехраната си. До тях съм, за да ги подкрепя и да заявя категорично, че държавата трябва да се отнася еднакво към всички земеделци, защото трудът им е еднакво тежък. В земеделието и животновъдството няма политика. Производството е изключително важно за държавата, а тя , независимо от кого се управлява, трябва да подкрепя българското, винаги и по всички начини”, категоричен е Валентин Ангелов.

„Не искаме да слушаме големите обещания на БСП, които обещават да опрощават лихви и банкови заеми. Как ще го направи? Като взема от нашите пари, които изкарваме с двете си ръце?! Не ни се слушат празни приказки, искаме парите, които сме си изработили на полето”, заяви лидерът на тютюнопроизводителите Живко Желев от Свиленград.

Тютюнопроизводители от Свиленград, подкрепени от колегите си от Североизточна България днес изгориха реколтата си тютюн демонстративно и блокираха за малко пътя за с. Пъстрогор. Протестът им е срещу разпределението на парите за референтните плащания, при които за поредна година държавата взема от големите производители и дава повече на малките. Според земеделците, решението да се вземе от едните, за да се даде повече на другите е легитимирано през 2013 година от кабинета Орешарски. Тази порочна практика е прекратена по времето на Правителството на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов, но сега отново е възстановена.
„ Ние сме сами, без работа сме, без пенсии и разчитаме на тези пари”. С тези думи жена от село Пъстрогор се обърна към кандидата за депутат от
ГЕРБ Валентин Ангелов и поиска помощ от бъдещия народен представител, за да защити труда и обезпечи семейството си.