Прокуратурата проверява “сараите” в Текето?
Прокуратурата проверява “сараите” в Текето? / netinfo

Окръжна прокуратура Хасково вероятно ще проверява т.нар “сараи на Аталай”, намиращи в хасковското село Текето. Повод са серия от медийни публикации за това как комплексът, строен с дарения, е станал собственост на частна фирма представлявана от сина на депутата от ДПС Рамадан Аталай.

Пред Дарик окръжният прокурор Иван Ванчев заяви, че смята да разпореди проверка, но такава все още не е назначена.

За съмнителни обстоятелства около комплекса в село Текето се заговори след пресконференция на кмета на Хасково Георги Иванов, на която той коментира, че зад атаките срещу него стоят депутатите Христо Бисеров, Рамадан Аталай и Иван Стаматов. Тогава кметът обяви, че на 14.09.2007 фирма, представлявана от Ревин Рамадан Аталай, закупува място от 4,68 дка в Текето и сградата върху него за 30 000 лева. 6 месеца по-късно същата сграда е предекларирана на стойност 639 981 лева. Излиза, че хотелът е построен за 30 000 лева, а изведнъж стойността му се вдига на 640 000 лева, коментира тогава градоначалникът и попита дали прокуратурата ще се заинтересова как е станала тази сделка.

Иван Ванчев заяви, че прокуратата все още се запознава с публикациите и след като приключи вероятно ще бъде разпоредена проверка.