/ iStock/Getty Images
"Осемдневна ще бъде програмата за тазгодишните Дни на Хасково и празника на града 8 септември, Рождество Богородично". Това обяви кметът Станислав Дечев на пресконференция, на която той и ресорният зам.-кмет Мария Вълчева представиха подготвените събития.

Много музика, спорт, изложби, автокино, пиано бар под звездите, забавления за деца и възрастни, тематични музикални вечери с концерти на любими изпълнители и състави. Това са част от изявите в периода между 5 и 12 септември.

"Празничната седмица на града тази година е наситена с разнообразни прояви. Постарахме се да има събития за всеки вкус и се радвам, че успяхме да извоюваме домакинството на няколко прояви, които ще се случат за първи път", каза Дечев.

Ще бъде организиран Първи международен футболен турнир за деца, родени през 2013 година. На стадион "Хасково" ще играят млади състезатели от четири балкански държави. Промоция ще направи и стрийтбол - турнирът "Хасково Енери Елементс".

Очаква се от страната да пристигнат над 500 участници за военно-симулативната игра "Viper" на бившата авиобаза "Узунджово".  Акцентът навръх празника е вечерният концерт на звездата на хасковската поп музика Памела Калоянова, местни формации и гост-изпълнителя Любо Киров.
БТА