Полуинтернатна детска градина откриха в с. Радиево
Полуинтернатна детска градина откриха в с. Радиево / DarikNews

Реконструираната полуинтернатна детска градина и пристройка към нея бе открита днес в ОУ „Христо Смирненски” на димитровградското село Радиево. Новата придобивка ще ползват деца и от още 6 села- Бряст, Здравец, Странско, Димитриево, Голямо и Малко Асеново. Около 60 000 лв. е стойността на ремонтните работи, като средствата са осигурени от бюджета на община Димитровград. Още 3 000 лв. е отделило от своя училището за оборудване с всичко необходимо за часовете, информира директорът Ваня Димитрова.

Полуинтернатна детска градина откриха в с Радиево
netinfo

Кметът Иво Димов, председателят на общинския съвет Стефан Димитров, народният представител Владимир Митрушев, общински съветници и родители бяха сред гостите на тържественото откриване. Поздрави ги и кметът на селото Румен Димов, който благодари за новата придобивка.

Полуинтернатна детска градина откриха в с Радиево
netinfo

Доволни от условията са и родителите и децата. Те се чувстват тук като в приказен дворец, коментира ръководителят на групата Йорданка Златилова. Неотдавна открихме нова детска градина в с. Добрич, сега откриваме и в с. Радиево, което ясно показва, че приоритет за нас са децата, образованието, здравеопазването, инфраструктурата и социалните дейности, припомни кметът Иво Димов.

Полуинтернатна детска градина откриха в с Радиево
netinfo

На първо място трябва да поздравим и директора Ваня Димитрова за усилията, които положи, отбеляза председателят на местния парламент Стефан Димитров. Народният представител Владимир Митрушев подчерта, че като община приятел на детето Димитровград продължава да работи за подобряване на средата за тях.

Полуинтернатна детска градина откриха в с Радиево
netinfo