Община Любимец обещава три заплати накуп
Община Любимец обещава три заплати накуп / DarikNews

На 6-часов работен ден от 15 септември минават 65-мата служители на община Любимец. 100 000 лв. до края на годината трябва да икономиса администрацията от рестриктивната мярка. Това съобщи пред Дарик кметът на града Янко Кючуков. Той обеща до края на септември служителите на кметството да получат заплатите си за юни, юли и август.

По думите на Кючуков очакваните до края на август приходи от 560 000 лв в общинската хазна позволявали това. Освен с изплащането на работните заплати в последните месеци общината среща трудности и с плащането на електричеството и сметоизвозването.

След като цял месец улиците на града тънеха в мрак вечер, от миналия петък токът отново е включен след издължаване към ЕVN. Възстановено е сметоизвозването от улиците на града, където в продължение на седмица не бяха минавали камионите на почистващата фирма от Кърджали. Междувременно от общинската управа заявиха, че възнамеряват по съдебен път да търсят правата си, заради орязаното с 300 000 лв. финансиране за ремонти на улици по програма САПАРД.