Намериха и втората жертва на пороя край с. Винево
Намериха и втората жертва на пороя край с. Винево / Darik News, архив
Намериха и втората жертва на пороя край с. Винево
72044
Намериха и втората жертва на пороя край с. Винево
  • Намериха и втората жертва на пороя край с. Винево

Тялото и на втора жертва от пороя край хасковското село Винево бе открито тази сутрин. 30-годишната д-р Шерин Рамаданова е била намерена от южната страна на язовира, където се влива реката, в която бе празната и смачкана кола на четиримата от селейство Рамадан, които изчезнаха в нощта на четвъртък срещу петък.

С близо метър е спаднало нивото на язовира, чието източване започна преди ден заради издирването, в което през почивните дни се включиха и стотици доброволци от Винево и околните села, съобщи днес заместник-началникът на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението" Димитър Колев.

Кметът на село Винево Фикрет Исса увери, че продължава изридаването на останалите две тела- 56-годишният баща на Ширин Мюмюн Рамадан и 4-годишният й син Мерт. В петък бе открит трупът на майка й Ресмие.

Сега качваме тялото на Ширин в линейката и отива за Хасково. Голяма трагедия. Цяло семейство отиде, коментира кметът Исса.

Предвид очакваните в района валежи областният управител Кадир Исов е поискал спешно всички общини в област Хасково да подадат информация за състоянието на водните обекти на територията им, съобщиха от администрацията.

Чуйте още в звуковия файл.