Митничарят, свързан с Куйович, остава в ареста, засега
Митничарят, свързан с Куйович, остава в ареста, засега / netinfo

С час и половина закъснение започна съдебното заседание по искането на ексмитничаря Михаил Янков мярката му “задържане под стража” да бъде променена в по-лека. Заседанието беше закрито, а до окончателно решение ще се стигне, след като приключи назначената медицинска експертиза на Янков.

По думите на защитата, след арестуването на Янков заедно със сърбина Будимир Куйович в края на миналата година, бившият митничар получил здравословни проблеми, отслабнал с 15 килограма и му се обострили стари травми, причинени от катастрофа.

Засега Янков остава в ареста. Мярката му ще се разгледа в деня, когато в Хасково ще започне делото срещу скандалния сърбин. Куйович ще бъде съден за организиране на престъпна група за трафик и разпространение на хероин за 6 907 560 лева и на амфетамин за още 103 829 лева. Куйович, ексмитничарят Янков, д-р Николай Писков и Стойко Дойчев бяха арестувани при акция на антимафиоти от Стара Загора, Пловдив и Хасково на 29 и 30 декември миналата година.

След като започна с час и половина по-късно, заседанието приключи за около 10 минути. Председателят на състава Росен Русев, който е и шеф на Окръжен съд - Хасково, отказа да обясни причините за закъснението. Освен това г-н Русен си позволи, чрез служителите на съдебна полиция, да помоли журналистите да се оттеглят от територията на Съдебната палата в Хасково.