Двама кандидати и в конкурс № 4 за шеф на димитровградската болница
Двама кандидати и в конкурс № 4 за шеф на димитровградската болница / DarikNews, Архив
Двама кандидати и в конкурс № 4 за шеф на димитровградската болница
71837
Двама кандидати и в конкурс № 4 за шеф на димитровградската болница
  • Двама кандидати и в конкурс № 4 за шеф на димитровградската болница

Двама са кандидатите за управител на димитровградската болница „Света Екатерина” в обявения от общинския съвет четвърти в рамките на година конкурс. Това съобщи председателят на комисията, избрана да го проведе, Юлиян Семерджиев. За шефския пост се конкурират настоящият временен управител д-р Здравко Наков и д-р Матей Матеев от „Спешно отделение” на МБАЛ-Хасково.

Подадените от двамата кандидати документи за участие в конкурса ще бъдат разгледани от комисията от 10 ч. на 15 май. След преценката й дали те отговарят на обявените изисквания избраните в състава ще се запознаят с представените програми за развитието и дейността на здравното заведение, като ще поставят оценки. Третият етап е събеседване, обясни председателят Юлиян Семерджиев. В състава на комисията са още: Виолета Желева- секретар и членове Диян Георгиев и Кирчо Кирев. По закон в състава се включва и представител на районния център по здравеопазване, като за него днес съветниците определиха еднократно възнаграждение от 300 лв. С решението за обявяване на конкурса от 27 февруари димитровградските съветниците утвърдиха и основните параметри на проект за управленска програма, припомни Юлиян Семерджиев. Чуйте го в приложения файл с още информация за конкурсната процедура.

 

По двама бяха кандидатите и в проведените до момента три конкурса за управител на димитровградската болница. В първия единия от тях се отказа, във втория местният парламент не утвърди класирания на първо място от комисията пловдивчанин д-р Християн Стойков, в третия той не бе допуснат до финалния етап след справка със здравното министерство дали отговаря на зададените критерии. И в трите процедури кандидат бе и настоящият временен управляващ болницата д-р Здравко Наков.