Доброслов в село Добрич
Доброслов в село Добрич / netinfo

Близо 100 поети от цялата страна посреща от 10 ч. днес димитровградското село Добрич. За трета по ред година то е домакин на литературното четене "Доброслов".

Празникът на изящната словесност стартира през 2007 г. от дома на поета Стоян Ралчев в с. Добрич, с амбицията да се наложи, като най-продължителният поетичен маратон в страната. Миналата година литературното четене бе организизирано край манастира "Св. Богородица" край с. Добрич, с помощта на спонсори. Тази година празникът вече е включен в културния календар на Община Димитровград и Министерство на културата, отбеляза кметът на с. Добрич Марин Маринов.

В 11 ч. днес в църквата "Св. Иван Рилски" е предвиден ритуал по освещаване. Половин час по-късно кметът на Димитровград Стефан Димитров ще открие официално "Доброслов" и ще даде старт на литературния маратон. В конкурса всеки от авторите, по регламент, представя 3 свои творби. Награди ще бъдат присъдени за най-красиво стихотворение за село Добрич и за поезия. Връчването им ще бъде в 14.30 ч.