Динко Динев оглави областното ръководство на НДСВ
Динко Динев оглави областното ръководство на НДСВ / netinfo

Досегашният общински координатор на НДСВ за Хасково Динко Динев е назначен за областен координатор на партията , научи Дарик нюз. Рокадата в ръководството на жълтата партия на местно ниво, стана след вчерашното заседание на Политическия съвет на НДСВ, на което бе освободен досегашният лидер в областта Диана Дончева.

Пред Дарик нюз, Динев коментира назначението си като логично, тъй като през последните две години, той, а не Дончева е определял политиката на жълтите в региона.

Днес бившата областна координаторка на жълтите не бе открита за коментар.

Според запознати в защита на Дончева се е обявил министърът на отбраната Веселин Близнаков, който на последните парламентарни избори бе избран за народен представител от 29-МИР Хасково.Това е станало,след като преди две седмици в писмо до Политическия съвет на партията и лично до Симеон Сакскобурготски, всички общински координатори от хасковска област са поискали оставката на Дияна Дончева и са настоявали на поста да бъде назначен именно Динев.

Засега Динко Динев остава и общински координатор на НДСВ за Хасково. Според Устава на партията, областните координатори се назначават от Политическият съвет, а общинските се избират на събрание.То обаче се насрочва от Политическия съвет на НДСВ.

По думите на Динев, най- вероятно общинско събрание няма да бъде насрочено до местните избори в края на месец октомври.

Динко Динев е Председател на борда на директорите на Свободна безмитна зона Свиленград. Назначението си той получи още при предишното правителство, когато министър на финансите беше Милен Велчев. В момента Велчев е член на Политическия съвет на НДСВ и Председател на централния предизборен щаб на жълтите.