Бюджет`2013 на Димитровград- в Общинския съвет
Бюджет`2013 на Димитровград- в Общинския съвет / DarikNews, архив

 

Бюджета на община Димитровград за 2013 г. ще разглежда днес местният парламент. Отчетът за изпълнение на финансовата рамка през 2012 г. и предложението за тазгодишната са включени, като последна точка в дневния ред на редовното заседание. Общо 39 са докладните, по които съветниците ще работят днес. На председателския стол за първи път сяда първият в историята на димитровградския законотворчески орган заместник-председател- Димитър Петров.

План за действие през 2013 г. в изпълнение на закона и националната стратегия за младежта (2010-2020г., актуализация на приетата през 2008 г. програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на община Димитровград и наредба за отглеждане на кучета, за овладяване на популацията на безстопанствените животни на територията на Община Димитровград и организацията на работа и условията на отглеждане на кучета в общинския приют за безстопанствените животни внася кметът Иво Димов. Той предлага и на общинското предприятие „Благоустрояване” да бъде предоставен за стопанисване приют за безстопанствени кучета. Още една наредба- за участие на Община Димитровград в граждански дружества и сдружения с нестопанска цел по Закона за задълженията и договорите и сдружения по Закона за юридическите лица с нестопанска цел ще разглеждат днес съветниците. Те ще дебатират и по Програма за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи. Повишаване ефективността на използване на училищните автобуси, предоставени от МОН за специализиран ученически превоз, еднократна финансова помощ в размер на 500 лева за доброволно приемно семейство и промяна в правилника за финансово подпомагане на тези семейства от община Димитровград са също точки от дневния ред.  територията на Община Димитровград.

Изменение и допълнение на Наредба № 5 за чистотата и управление на дейностите по опазване на околната среда на територията на община Димитровград и Наредба за ползване на пасища, мери и ливади от Общинския поземлен фон на територията на Община Димитровград са също сред важните докладни записки.

В изпълнение на предишно решение Катя Панева внася предложение за средствата, с които да работи новосъздаденият общински фонд „Ин витро”. Във фокуса на внимание отново ще е и „ВиК”-Димитровград. Промяна в правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация предлага председателят Стефан Димитров. Днес съветниците ще коментират и предложението на кмета Иво Димов за поемане на дългосрочен дълг.