БСП: Частни икономически интереси целят да дестабилизират държавата
БСП: Частни икономически интереси целят да дестабилизират държавата / netinfo
В момента в България са налице икономически интереси на физически лица, чийто стремеж е държавата да бъде финансово дестабилизирана, заяви в Хасково заместник-министърът на финансите Кирил Желев. Според него, основната цел е да се обезцени левът, тъй като депозитът на населението в евро в банките вече е над 50 процента. Това са интереси, които все още не са се проявили в определени посоки, допълни Желев.

Стимулиране на доходите, които не съответстват на икономическия растеж на страната, е неблагоразумно поведение, смята зам.-финассовият министър.

На въпрос на Дарик за евентуални предстоящи рокади в митниците след назначаване на новото ръководство, Кирил Желев заяви, че агенция „Митници” е най-хармонизирана българска администрация с тази на ЕС и че той подкрепя всички решения на приходните агенции в страната, свързани с финансовата задача по отношение на приходите, които трябва да постъпят в централия бюджет. Разговорите, водени с новото митническо ръководство, са били в посока осигуряване на приемственост, подчинена на тази обща цел, за да не се дестабилизира системата на приходните администрации.

Той отказа да коментира дали се очакват промени в митница Свиленград.