Нова детска площадка в Димитровград
Нова детска площадка в Димитровград / Дарик радио-Хасково
2 в 1 детска площадка за 65 000 лв. откриха в Димитровград
93337
2 в 1 детска площадка за 65 000 лв. откриха в Димитровград
  • 2 в 1 детска площадка за 65 000 лв. откриха в Димитровград
Нова детска площадка с два къта за игра на обща стойност 65 000 лв. бе открита в Димитровград днес от кмета на общината Иво Димов и изпълнителният директор организацията, ангажирана с разделно събиране на отпадъците, Тодор Бургуджиев. Това е втората детска площадка в града, която се прави с дарение от нея, като първата е в парк „Вапцаров“. Сегашното дарение бележи и 10-годишното партньорство с общината, коментира г-г Бургуджиев.

Нова детска площадка в Димитровград
Дарик радио-Хасково

Детската площадка се намира между улиците „Софроний Врачански„ и „Емилиян Станев” и включва два къта за игра, предназначени за различни възрастови групи- от 0 до 3 г. и от 3 до 12 г. За да се осигури безопасността те са заобиколени с дървена цветна ограда, висока около метър.  Едната от площадките, на стойност 20 000 лв. е дарението, а останалите средства са от общинския бюджет, като цялото пространство е благоустроено, подменена е настилката, монтирано е ново LED осветление, монтирана е паркова мебел и са засадени нови зеленина и дръвчета, посочи кметът Иво Димов. Площадката отговаря на всички изисквания на Наредба № 1 за безопасност на децата и трябва да се гордеем с това, че Димитровград е един от най-зелените, най-поддържаните и най-чистите градове в България, допълни той. Като апелира новата придобивка да бъде пазена и поддържана. След като родители сигнализираха, че вратите за вход към детските кътове не могат да бъдат заключвани, кметът се ангажира до седмица този проблем да бъде решен. В момента също със средства на общината тече ремонт и на пространството пред санирания блок на ул. „Софроний Врачански“ в непосредствена близост до площадката, като там също ще бъдат облагородени зелените площи, тротоарите и ще бъдат поставени нови пейки.

Откриха детска площадка в Димитровград
Дарик радио-Хасково

„Всичко започна след подписка на живущите в квартала до общината. Благодарение на доброто ни сътрудничество и партньорство с организацията за разделно събиране на отпадъците, решихме заедно да направим нещо значимо, посочи още Иво Димов.

Детска площадка, Димитровград
Дарик радио-Хасково

За откриването се събраха живущи в околните блокове, както и деца от близките детски заведения „Слънце“ и „Роза“, за които бе и куклената образователна еко пиеса „Юначета с празни тубмачета“.

От 2007 г. до днес организацията е инвестирала в Димитровград над 390 000 лв. в системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки, съобщиха от общинската администрация.