19 пощенски станции в областта приемат данъчни декларации от утре
19 пощенски станции в областта приемат данъчни декларации от утре / netinfo

19 пощенски станции в областта започват да приемат годишни данъчни декларации от утре, 1-ви февруари, съобщават от офиса на НАП в Хасково. Услугата ще е възможна до края на данъчната кампания, която за дружествата тази година приключва на 1-ви април, тъй като законовия срок 31 март е неделя, а за физическите лица продължава до 30-ти април.

Освен в Централна поща, формуляри ще могат да се подават в още 2 клона на „Български пощи" в областния град, както и в по-големите населени места Димитровград, Свиленград, Стамболово, Харманли, Любимец, Тополовград, Маджарово и други.

Служителите на „Български пощи", които ще приемат декларации,  са вече обучени от експерти на офиса на НАП в Хасково и знаят задължителните реквизити, за които трябва да проверяват, а именно прикрепени служебни бележки от работодателите за изплатени доходи през миналата година, подпис на лицето и попълнена банкова сметка в случай, че има данък за възстановяване.

Освен в 19-те пощенски станции, физическите и юридически лица могат да подадат данъчните си декларации на място в салона за клиенти на пл."Свобода" 2; по пощата, опликовани добре като писма с обратна разписка; а също и по интернет с електронен подпис. Последният начин - по електронен път дава възможност на дружествата, които декларират корпоративен данък да намалят дължимото с 1%, а на физическите лица - да намалят данъка върху доходите си с 5%.

1 013 декларации са приети в НАП в Хасково от старта на данъчната кампания до днес. 463 са от дружества, които са обявили резултата от дейността си през предходната година, съгласно Закона за корпоративното подоходно облагане. 550 са физическите лица, които са декларирали доходи. 309 от общия брой формуляри са подадени към НАП по електронен път.