Съдът в Севлиево отне родителски права
Съдът в Севлиево отне родителски права / netinfo

Районният съд в Севлиево  отне родителските права на майката и бащата на 12 годишно момче, съобщи за Дарик районният прокурор на Севлиево Диан Атанасов. Решението на магистратите е влязло в сила в края на март. Делото е образувано по искова молба на прокуратурата след сигнал на социалната служба в града. След извършена проверка се доказва, че за детето са полагали грижи от раждането му до сега единствено родителите на баща му. 49-годишният мъж живее на семейни начала с майката на момчето от 14 години.

 

 

 Двамата не са се интересували от сина си и често са злоупотребявали с алкохола. В съдебна зала родителите са оспорили констатациите от доклада, но въпреки това магистратите вземат решение за отнемане на правата им. Самото дете споделя за силната си привързаност към своята баба  и това, че изпитва страх от собствените си родители.

 

 

С влизане в сила на съдебното решение бабата и дядото на момчето вече могат да го представляват юридически и да защитават неговите права, каза още прокурор Атанасов. Той съобщи, че за последните няколко години това е първият случай на отнети родителски права в Севлиево.