Стари пощенски картички показват в Севлиево
Стари пощенски картички показват в Севлиево / netinfo
Изложба от стари пощенски картички е експонирана в сградата на общинската администрация в Севлиево. Като част от колекцията на Историческия музей те съхраняват в себе си духа на епохата. Сред тях най-голяма е колекцията от картички от началото на миналия век са били адресирани до Андрея и Кина Конови.

Андрея Конов е виден деец на Социал-демократическата партия и е избран за народен представител в Петото велико народно събрание, основател и редовен член на севлиевското дружество и читалище „Развитие”, към което основава фонд за народен университет под името „Кина и Андрея Конови”.

Адвокатства повече от 40 години. Умира през 1933 година. Пощенските картички от тяхната колекция са получавани в периода от 1904 до 1922 г. За родно място на картичките се смята Австро-Унгария. Първата пощенска картичка е отпечатана през 1869 г. Тази пощенска новост бързо се разпространява в Германия, Англия, Швейцария. Чрез река Дунав тази мода достига и до българските градове. През 1892 г. по време на първото земеделско-промишлено изложение в Пловдив е издадена първата българска илюстрована картичка.