Рок с поп моменти и блус отклонения на Миндя рок фест
Рок с поп моменти и блус отклонения на Миндя рок фест / DarikNews.bg

Две рок вечери с поп моменти и блус отклонения. Това очаква посетителите на седмото издание на Миндя рок фест, който ще се проведе на 28 и 29 август в търновското село. Най-голямото по рода си извънстолично събитие ще събере 11 групи и близо 50 музиканти, като три от формациите са съставени от доценти и професори, издадоха организаторите.

Първата вечер ще забият музикантите от "Delta Roosters" и „CRUSH". Една от изненадите на феста са беларусците от Дабъл БИТ.

„Това е първата чуждестранна група отвъд Желязната завеса, която ще гостува на сцената вМиндя", обясни проф. Евгений Дайнов, който освен организатор е и музикант.

Ша- ша" и „Blues Traffic" ще допълнят музикалната картина, а примата на българския рокМилена Славова е гвоздеят за вечерта.

В събота публиката ще се наслади на изпълненията на "Restart Rock Band BG", на търновците от „Черноризец", както и на бандите „Магистри" и „Tortilla Flat". ВаскоКръпката и Подуене Блус Бенд ще бъдат черешката на тортата, информираха още организаторите.

Финалът ще бъде поставен със зрелищен джем сешън, когато на сцената ще излязат знайни и незнайни музиканти.

Програмата предвижда още редица съпътстващи събития. След традиционното слово на кмета за откриването на феста, певческата формация към читалището в Миндя ще отправи музикален поздрав към всички присъстващи. Организаторите загатват и за специална изненада, за която издават само, че е от Смолян.

Около 2 000 души се очакват да пристигнат в Миндя специално за дългоочакваното събитие. Предвидени са места за палаткови лагери и кемпери. Самите музиканти ще бъдат настанени в истински селски къщи, където ще усетят атмосферата на населеното място. Всички концерти ще бъдат излъчени на живо и напълно безплатно на сайта на Миндя рок фест, който предстои да стартира съвсем скоро.