Рейд на червени политици в областта
Рейд на червени политици в областта / netinfo

Депутати и членове на НС на БСП се срещат тази вечер с жители на Габровска област. Срещите са част от рейда на червени политици в цялата страна. Непосредствено преди организираните дискусии в региона се състоя пресконференция, в която  участваха народните представители Ивелин Николов и Румен Такоров, както и членовете на НС на БСП Йордан Стойков и д-р Емил Райнов.

Целта на поредицата срещи е да бъде представена пред обществеността  позицията на партията относно предстоящия референдум за развитие на българската ядрена енергетика, отношението към Бюджет 2013, представяне на алтернативния бюджет на Коалиция за България и предоставяне на информация за ПЕС и новите възможности, които се разкриват пред БСП с избирането Сергей Станишев за председател на ПЕС, обясни Йордан Стойков. Да се подкрепи референдума независимо, че въпросът е променен, е становището на Националния съвет на БСП. Освен това по време на срещите ще се призоват съмишлениците на партията за участие в митинга протест през следващата седмица. Като причина за обиколката Румен Такоров посочи необходимостта да се стигне до хората, тъй като част от медиите не отразявали пълно позициите и посланията на червените политици. По неговите думи правителството не се интересува от малките градове и се следи за развитието само на големите. Така хората се делят на две групи. На пресконференцията отново бе посочено, че безработицата се е увеличила драстично, а в Бюджет 2013 е без насоки.

"Последните три години ГЕРБ целенасочено съсипва българското здравеопазване", заяви д-р Райнов и за пореден път бе повторена тезата, че се води политика за закриване на общинските болници. Алтернативата на БСП е увеличаване на средствата за спешна помощ, подобряване заплащането там, осигуряване на средства за болници и лечебни практики в трудно достъпни райони, повече средствата за профилактика, извънболнична помощ и за лекарите по дентална медицина.