Прекратиха обществената поръчка за доставка на газьол
Прекратиха обществената поръчка за доставка на газьол / netinfo
С решение на кмета на Община Габрово Томислав Дончев е прекратена процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет “Доставка на промишлен газьол за изгаряне в стационарни горивни инсталации”- за общинските заведения, детски и учебни, както и културни институти. Процедурата по закона за обществените поръчки е завършила на 25 януари, като комисията е взела решение да бъдат отстранени от участие всички кандидати и да бъде прекратена процедурата.

Мотивите за решението на комисията са, че нито един от десетте кандидати не отговаря на условията за участие в търга. Девет от кандидатите не са представили сертификат за система за управление на качеството. Един от тях не е имал свидетелство за калебриране на разходомерите към цистерните за превоз на горивото, което е изрично споменато в условията.

“При тези обстоятелства разчитаме договорът със сегашния доставчик да бъде удължен за времето докато се организира нова процедура. Има такава клауза в договора със сегашния доставчик”, каза кметът Томислав Дончев на редовния си брифинг. Според кмета очевидно условията, които са заложени са завишени и те представляват проблем за повечето фирми. Допълнителните изисквания гарантират до голяма степен качествата и количествата на доставките.

Към момента се разработват условията за нова поръчка, която да се проведе в максимално кратки срокове. Общината ползва съдействие от външни експерти, така, че точно да бъдат скроени изискванията. Възможно е частично облекчаване на условията за допустимост. Работим по създаване на нова система за текущ контрол на доставките, уточни още Дончев.