Представиха проект „Ефективна общинска администрация“
Представиха проект „Ефективна общинска администрация“ / Dariknews.bg

Днес, в заседателната зала на Община Севлиево от 10.30 часа се проведе начална пресконференция по проект „Ефективна общинска администрация“, финансиран по ОП „Административен капацитет”, Приоритетна ос: ІІ „Управление на човешките ресурси”, Подприоритет: 2.2 „ Компетентна и ефективна държавна администрация ”. Продължителността на проекта е 12 месеца, а размерът на одобрената безвъзмездната финансова помощ е 68 847,78 лв.

На  пресконференцията  ръководителят на проекта Теодора Петкова представи целите и очакваните резултати от проекта.

Проектът е насочен  към подобряване професионалната  компетентност и уменията на служителите от общинската администрация. С това екипната работа и координацията между отделните звена ще бъде по-ефективна, и ще доведе до по – бързо, и по - качествено обслужване на гражданите.

Предвидените обучения са свързани с подобряване компютърните умения и работа с офис пакети, обучения с програменните продукти „Кадис”, „Акстър” и „Билдинг - мениджър”.

Проектът е разработен на база годишните анализи за нуждата  от подобряване на професионалните  компетентности на служителите през последните 3 години. С тази цел е заложено обучението на 80 служители от администрацията, 24 специалисти „Приходи от населението по кметствата и 29 кметове на кметства и кметски наместници.

С реализацията на проекта  ще се постигне една от основните задачи на мениджмънта на общинската администрация – създаване на висок и устойчив кадрови потенциал на служителите.